top of page

דיבור בהליכה

396727806_826344909491196_4198228949257502830_n.jpg

מה זה אומר? לקיים טיפול בחוץ. למה? כי זה מפרה תהליכי חשיבה דרך מפגש ספונטני עם העולם שלפנינו, ומחייה בנו משהו. איפה? בפארקים ובמרחבים ירוקים בתל אביב ובסביבותיה.

את הפגישה המוכרת אצל המטפל/ת בה נשב אחד מול השני לשיחה, כנראה שלא נכנה 'דיבור בישיבה' אולי כי הישיבה כשלעצמה אינה מצע לתנועה בתוכנו אלא דווקא המצב הנייח שלנו; אותו החדר, אותה התפאורה, אותה הכורסה. משהו בקבוע הזה, מאפשר לתנועה לבוא - אבל לא לכולנו, ולא תמיד.

אחד הסרטים האהובים עליי מנעוריי הוא סיפורו של וויל האנטינג וסצנה אחת מתוכו היא שפתחה לי דלת לקשר המיטיב בין שיחה ובין הליכה. זוכרת צפיות חוזרות ונשנות ושורות שלמות שחיו מחדש דרך שפתיי, מהלב החוצה. התרגשתי עם וויל, כאבתי, ציפיתי, הזדהיתי. ובעיקר שמחתי כל כך על הסוף הטוב והתקווה שהסרט שילח אלינו הצופים! ציר העלילה נע במקביל בין כמה עלילות, במרכזן סיפור אהבה אפשרי-לא אפשרי-אפשרי של הגיבור ואהובתו, לצד יחסיו הטיפוליים עם הפסיכולוג שלו והכוח הגדול הטמון בקשר מיטיב. לפעמים מספיקה דמות משמעותית אחת שתאמין בנו בעיקשות ורכות ותסייע לנו לחולל שינוי לטובה. זו אולי קלישאה, ולכן זו גם האמת.

פארק אריאל שרון.png

פארק אריאל שרון

 
פארק דרום (בגין).png

פארק דרום (בגין)

 
שבע תחנות.png

שבע תחנות

 

אם נחשוב על הדיבור הטבעי בחיינו, בליינד דייט למשל. מה נעדיף, ישיבה במסעדה משתי פאות שולחן מקבילות או פעילות פשוטה בתנועה? למשל הליכה משותפת, או סרט. ואולי משהו אחר. ואם ניזכר בשיחה רצינית שקיימנו עם חבר או חברה, או לחלופין שיחה מצחיקה ומטופשת, איפה הרגשנו הכי בנוח? על הספה בבית, או אולי דווקא תוך כדי סנוקר או שיטוט ברחובות למשל. אפשר להמשיך ולדמיין תמונות נעות מחיינו מהבית בו גדלנו ומן החברויות שיצרנו עם השנים ולחשוב; איפה הדיבור שלנו נע והיכן נחווה על ידנו כמקוטע.

הקשר בין דיבור ותנועה טבעי לאדם ומסופר לנו עוד מימי יוון העתיקה. משהו בהולכת הגוף מסיע בנחת את המחשבה ושולח אותנו לפגוש דימויים וצלילים מן החוץ באופן ספונטני, ולאסוף אל חיקנו חלקים מהם. בכוונה או מבלי לשים לב. משהו במרקם היחסים הטבעי שנוצר בינינו ובין החוץ מעבה את סיפורנו וקושר אותנו עוד אל העולם סביב. כך, חלקי תוכן שאולי היו מוגפים בתוכנו, מקבלים הזדמנות לצאת לאור. זה הנוף המתחלף והגוף שלנו המתאים את עצמו אליו שמציעים לנו 'ריקוד' אחר בשיחה. ובריקוד כמו בריקוד, הגוף נפגש במני מקומות וגבהים וחורג ממבט מישורי העלול להסב אי נחת, כשמוחלף בינינו בישיבה. ועכשיו לפרקטיקה.

איך?
הולכים ומדברים. מה שתביא/י במלים ושתפגוש/י בדרך, ימלא את הפגישה. אני אהיה שם ללוות ולסייע בניווט אל הנפש ובחזרה אל הגוף.

למה?
כי זו הזדמנות בעלת ערך לשחרור חרדה, עכבה, מבוכה, דרך הליכה משותפת כמתווך בין הגוף לעצמך.

מתי ולכמה זמן?
מתי שנחליט בטווח שעות היום ותוך התחשבות במזג האוויר. חשוב שהפגישה לא תופרע כדי שנוכל לעבוד ביעילות. 50 דקות פגישה, אחת לשבוע. תהיינה פעמים שהגוף יבקש להתכנס אל המרחב הקליני והשקט שמציע ואנו נקשיב לזה.

איפה?
מנקודות מוצא מגוונות ברחבי תל אביב-גבעתיים-רמת גן. המכנה המשותף להן היותן ריאות ירוקות בעיר המציעות תנועה נעימה בתוכן המכתיבות קצב משלהן להליכה; פארקים, גינות.

bottom of page